مدیر عامل نیروگاه شهید مفتح در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: نیروگاه شهید مفتح در سال گذشته افتخارات بسیار ارزنده ای کسب کرد و این نیروگاه با کمترین خروج، حتی از استاندارد جهانی هم کمتر کار خود را به اتمام رساند.
عبدالمجید دیناروند با بیان اینکه ما در سال های اخیر رکورد تولید ۳۰سال گذشته را پشت سر گذاشتیم و هرسال رکورد بهتری داشتیم عنوان کرد: آمادگی این نیروگاه بیش از ۹۹٫۹درصد است که در کشورهای پیشرفته نیز این رقم بسیار تحسین برانگیز است.
مدیر عامل نیروگاه شهید مفتح افزایش راندمان این نیروگاه از ۳۹درصد در سال های اولیه به ۳۸درصد راندمان بعد از ۳۰سال کار را امتیازی ویژه در عملکرد این مجموعه برشمرد و افزود: نیروگاههای ژاپنی با عمر ۲۵ سال طراحی میشود اما ما بیش از ۳۰سال است داریم در این نیروگاه برق تولید میکنیم که بعد از ۳۰سال همچنان مثل روز اول نگهداری میکنیم و مورد تحسین سازندگان اصلی نیروگاه نیز قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: مهندسان ژاپنی تحقیقات ویژهای روی نیروگاه ما انجام دادند که ببینند چطور همچنان برق تولید میکنیم و احتیاجی به وسایل ژاپنی نداشته ایم و مشاهده کردند نیروگاه از چیزی که فکر میکردند فراتر رفته و مجذوب یک دستگاه به نام توربینوسکوپی شدند که یک ربات مؤثر است و در کل کشور بی نظیر است.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح با اشاره به عملکرد این ربات عنوان کرد: این دستگاه وارد توربین میشود و پرههای توربینها را مورد بررسی قرار میدهد، تمام تجهیزات این نیروگاه در داخل خود نیروگاه ساخته میشود و نگهداری دقیقی از این وسایل ارزشمند صورت میگیرد چون جزء بیتالمال محسوب شده و متعلق به تکتک هموطنان است.
وی بیان کرد: ما امسال طبق تأکید وزارت نیرو، تولید برق خانگی و صنعتی را در اولویت خود قرار دادیم و سعی میکنیم با مدیریت مصرف، تمام ساعات نیاز به انرژی یکسانی داشته باشیم،در این راستا همه همکاران من برای تأمین انرژی بخاطر آحاد مردم مصممتر از گذشته هستند.
دیناروند در ادامه افزود: مدیریت مصرف کمک میکند انرژی یکنواختی در تمام روزهای سال توزیع کنیم بر این اساس، نیروگاه برای تأمین برق هموطنان از مهر ماه برنامه ریزی دقیقی داشته و به همراه پایشهای مناسب دستگاه ها و تعمیرات مناسب با روش های نوین با ظرفیت دو درصد از کل کشور، حدود ۲٫۵ الی ۳ درصد تأمین انرژی هموطنان را در پیک بار برعهده گرفته است.
وی ضمن اشاره به شعار سال،جهش تولید با مشارکت مردم خاطرنشان کرد: ما دو برنامه عمده برای تحقق شعار سال داریم؛ جهش تولید یعنی فاصله بین عرضه و تقاضا که اگر بتوانیم این فاصله را حفظ کنیم یعنی جهش تولید اتفاق افتاده که با مصرف به موقع و برنامهریزی شده و کنترل شده به دور از اسراف بتوانیم میزان جذب انرژی را به مقدار استاندارد نزدیک کنیم که عرضه از تقاضا پیشی بگیرد، در صنعت برق کشور جهش تولید با مشارکت مردم انجام خواهد شد.
وی در ادامه به کنترل مصرف پساب در نیروگاه اشاره و بیان کرد: علاوه بر کنترل مصرف پساب، آب دور ریز پساب را نیز تصفیه میکنیم و وارد استخرهای خاکی میکنیم که جذب خاک میشود و سطح آب را در چاهها بالا میآورد و از وقتی وارد چاه میشود قابل استفاده است.
دیناروند میزان مصرف پساب در ساعت را ۱۷۰۰ متر مکعب اعلام کرد که به این واسطه، نیروگاه نیازی به آب سفرههای زیرزمینی ندارد و ادامه داد: در راستای کمک به حفظ محیط زیست تا کنون بیش از ۱۳۰هزار درخت کاشتیم که سال گذشته ۱۰۰هزار نهال کاشتیم و ۴۰هزار نهال را با طرح خانه به خانه تحویل روستاهای اطراف دادیم.
وی همچنین از آماده سازی۲۰۰هزار نهال برای کاشت در سال جاری خبر داد و افزود: طی اسفند ماه امسال در روز درختکاری، این نهال ها را در بین روستاهای اطراف توزیع میکنیم که این ادای وظایف ما در راستای مسئولیتهای اجتماعیاست. مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح با اشاره به کاشت و تحویل درختهای سنجد و صنوبر و آمادهسازی ۴۰۳ رأس نهال درخت بید گفت: سنجد به بیآبی مقاوم است و در شرایط سخت سبز میماند و به تصفیه هوا نیز کمک میکند.
وی در پایان با بیان اینکه نیروگاهها هیچ سهمی در انتخاب نوع سوخت مصرفی ندارند اظهار کرد: اولویت ما سوخت گاز است اما در شرایط خاصی که قرار میگیریم مجبور به استفاده از سوخت مازوت میشویم، سال گذشته بیش از۶۵درصد گاز سوزاندیم و بین ۳۰تا۳۵درصد ما مصرف مازوت داشتیم و میزان سهمیه گاز در دیسپاچینگ گاز کشور اتفاق میافتد و سهیمه گاز را به نیروگاه اعلام میکند و در صورت عدم اختصاص سهمیه گاز، ناچاریم از نوع سوخت دوم مازوت استفاده کنیم.